Hamilton ispisao historiju F1
EPA

Nevjerovatni Britanac

Hamilton ispisao historiju F1

E. Ganibegović

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton stigao je do svoje 72. pole pozicije u karijeri, te će tako na glavnoj utrci za VN SAD-a startati kao prvi.

Hamilton je sigurno jedan od najboljih vozača Formule 1 u historiji ovog sporta. Ove sezone vozi birljantno, pa će vjerovatno stići do novog naslova, a do titule će nakon utrke u Austinu biti cenimetrima blizu. Treba čudo da se desi da Sebastain Vettel ugrozi vozača Mercedesa.

Mnogo puta je dokazao da je jedan od najbolji, o tome govore i 72. pole pozicije kao i tri naslova šampionata.

Nakon kvalifikacija u kojima je kao što smo već rekli završio kao prvi, Britanac je ušao u historiju sa najviše mjesta u prvom redu od bilo kojeg vozača. To je uspio učiniti čak 117 puta. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti