Hamilton: Kompletan vikend je bio sjajan

Dominacija Britanca u Montrealu

Hamilton: Kompletan vikend je bio sjajan

Lewis Hamilton je ostvario još jednu rutinsku pobjedu. Prvo je osigurao pole position, nakon toga je bez većih problema odradio utrku. 

" Vikend je bio fantastičan i sjajno je ponovo biti na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Nisam osjećao nekih preveliki pritisak. Nico je bio brz, ali sam sve vrijeme držao utrku pod kontrolom. Trka je bila odlična. Ne znam kako je bilo za gledanje, ali u bolidu je bilo napeto i uživao sam " pojasnio je Hamilton. 

Ovo je bila 37. pobjeda u karijeri Lewisa Hamiltona koji sada ima pet pobjeda više od Fernanda Alonsa i tri manje od Sebastiana Vettela. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.