Hamilton najbrži na prvom treningu
Hamilton slavio na prvom treningu

Velika nagrada Kine

Hamilton najbrži na prvom treningu

Lewis Hamilton, svjetski prvak Formule 1, bio je najbrži na prvom slobodnom treningu pred treću trku sezone za Veliku nagradu Kine, koja se u nedjelju vozi u Šanghaju.

Na 5.5 kilometara dugom krugu Britanac je za desetinku sekunde bio brži od Jensona Buttona, sunarodnjaka i pobjednika uvodnih trka sezone.

Treći je bio vozač Brawna Brazilac Rubens Barrichello, dok se na četvrto mjesto plasirao Finac Heikki Kovalainen (McLaren).

»Tek sam na pola puta. Drago mi je što sam danas vozio dobro, slušao me je i bolid i smatram kako je vrijeme za prvi trijumf. Sve kockice su se posložile», dodao je Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.