Hamilton nakon Austina Britanac sa najviše pobjeda ikad

Lewis juri prema drugom naslovu prvaka

Hamilton nakon Austina Britanac sa najviše pobjeda ikad

Lewis Hamilton nastavlja svoju sjajnu sezonu, u Austinu je upisao petu pobjedu zaredom, desetu ove sezone. Prije šest godina je naslov svjetskog prvaka osvojio kao vozač McLarena sa upola manje pobjeda (pet).

Sebastian Vettel iza sebe ima seriju od devet uzastopnih pobjeda, ali kako sada vozi Hamilton vrlo
lako bi se moglo dogoditi da Britanac dostigne Schumacherov niz iz 2004. godine (od VN Evrope do VN Mađarske) i onaj Ascarijev od VN Belgije 1952.godine do VN Argentine 1953. godine od sedam uzastopnih pobjeda.

" Hvala svim navijačimam koji su bili uz mene tokom vikenda u Austinu. Veliko hvala dugujem i ljudima koji su sjajno pripremili bolid i koji obavljao veliki dio posla ove sezone. Probleme iz kvalifikacija smo otklonili i ja sam mogao voziti maksimalno. Dugo vremena sam bio iza Rosberga strpljivo čekajući svoju priliku. U ovakvim situacijama morate procijeniti koliki je rizik preteći bolid ispred sebe, ali ja sam bio uvjeren da mogu. U nastavku je bilo sa pitanje kako ću kontrolisati utrku " izjavio je po završetku utrke Lewis Hamilton koji je od nedelje Britanac sa najviše pobjeda u istoriji (32).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.