Hamilton napravio nevjerovatnu grešku i umalo udario Vettela

"Bila je to početnička greška"

Hamilton napravio nevjerovatnu grešku i umalo udario Vettela

Endin Čaušević

Vozač Mercedesa, Lewis Hamilton, nije se baš proslavio na drugom treningu za Veliku nagradu Singapura.

Britanski vozač je sinoć bio u centru jer je imao incident tokom drugog treninga. Opet je u duelu bio s Sebastianom Vettelom, a sekunda je falila da udari njemačkog vozača i izbaci ga s treninga.

Hamilton je napravio veliku grešku što je umalo koštalo njegovog protivnika iz Ferrarija. Ipak, na kraju je uspio nekako izbjeći Vettelov bolid, a nakon treninga izjavio je da je to bila njegova početnička greška, te da nije imao namjeru da ugrozi velikog rivala.

"Pustio sam prvo Sebastijana i Sergija da me prestignu, ali sam onda shvatio da me usporavaju. Odlučio sam da prođem ispred njih, ali sam griješio s kočenjem prednjih guma. Naglo sam zakočio kada sam vidio da bih mogao udariti Vettela i to je bila moja početnička greška. Sreća pa se to ne dešava tako često", rekao je Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi