Hamilton ne može odbraniti naslov

Hamilton ne može odbraniti naslov

Branilac titule svjetskog prvaka u Formuli 1, Britanac Lewis Hamilton, nije ni blizu odbrane naslova, jer nakon šest utrka imao samo devet bodova.

Vodeći u konkurenciji vozača, Jenson Button (Brawn GP) ima čak 42 boda više od Britanca i sve su prilike da mu Hamilton do kraja sezone neće biti konkurencija.

"Prolazimo kroz težak period, ali nadam se da ćemo se izvući. Svi svjetski prvaci imali su teška razdobolja u karijeri i to je jednostavno tako. Sumnjam da imam više šanse za odbranu naslova, ali nastavit ću davati sve od sebe i vidjeti što će se dogoditi", rekao je Hamilton za Daily Telegraph.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.