Hamilton: Ne žalim zbog prelaska u Mercedes

Britanac je izjavu šefa okarakterisao kao neistinu

Hamilton: Ne žalim zbog prelaska u Mercedes

Lewis Hamilton obznanjuje da ni u kojem slučaju ne žali zbog prelaska u Mercedes.

Prošlog vikenda je trenutni šef , Martin Whitmarsh, govorio o tome kako ne razumije zbog čega je 27-godišnjak odlučio napustiti McLaren i da se čudi njegovoj odluci iz razloga što Mercedes trenutno nije u tako dobrom stanju.

 

" Bio sam iznenađen kada sam čuo to što je izjavio Whitmarsh, što očigledno nije tako", bile su riječi Hamiltona.

 

" Bio sam u jako dobrom timu, sa njima sam dugo vremena. Siguran sam da su svi u timu emotivni, ali još uvijek sam tu i dajem sve od sebe za njih u posljednje dvije utrke.

 

" Veoma sam sretan zbog odluke koju sam donio i nemam osjećaj žaljenja. Imam veliku ljubav prema McLarenu tako da je odlazak teška odluka. Posljednje dvije utrke će biti veoma teške za mene, ali sam sretan što imam novi izazov ispred sebe.

 

" Moram učiti, uspostavljati nove kontakte sa ljudima. Svi to rade u životu, ne znam zašto ja ne bih mogao. Nemam nikakve sumnje ili žaljenje zbog toga."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.