Hamilton: Neću biti konkurent za titulu iduće godine

Mercedesu je potrebno vrijeme za prilagođavanje

Hamilton: Neću biti konkurent za titulu iduće godine

Lewis Hamilton smatra da će njegova prva sezona u Mercedesu biti neizvjesna, a razlog tome je nedovoljno prilagođen bolid.

Hamilton će svoju 14 godina dugu vezu sa McLarenom prekinuti ove sezone i pridružiti se Mercedesu. Britanac će u timu zamijeniti Michaela Schumachera.

 

Mercedes se ove sezone morao suočiti sa mnogim problemima, već tri utrke za redom nisu osvojili bodove i Hamilton je svjestan u šta se upusta.

 

" Naravno da bih volio osvojiti prvenstvo iduće godine, ali sve zavisi od toga kako će se bolid razvijati. Ne mogu biti dio svega toga sve do naredne godine, ali vjerujem da će Michael i Nico odraditi solidan posao", izjavio je Hamilton.

 

" Mislim da će naše mete biti 2014. i 2015. godina, tad se mijenjaju pravila i onda zaista želim biti konkurent za osvajanje prvenstva. Kada pređete u tim koji nije bio uspješan, stvari se ne mijenjaju tako brzo. Biće potrebno najmanje 12 mjeseci za prilagođavanje." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.