Hamilton: Nije bilo lako, Nico je bio brz

Hamilton sa 24 pobjede stigao Fangia

Hamilton: Nije bilo lako, Nico je bio brz

Lewis Hamilton je na Sakhiru odradio odličnu utrku, osvojio je prvo mjesto, ali do pobjede nije došao lako. Jer Nico Rosberg je stalno napadao, nije bilo timskih naredbi, dva vozača Mercedesa su vodila otvorenu borbu, nešto što do sada nismo gledali.

Na kraju je Britanac stigao legendarnog Fangia po broju pobjede (24), a preskočio je također jednog velikog, Nelsona Piqueta (23).

" Vikend je dobro počeo, ali tokom subote sam osjetio da gubim brzinu u odnosu na Nicu. Prije utrke sam znao da moram imati dobar start, ako želim dobru utrku. Na ovoj stazi nikada nisam pobjedio, barem
kada je u pitanju Formula 1. Definitivno je ovo bila jedna od najtežih utrka, mogu je uporediti sa utrkom u Indianapolisom 2007. godine. Moram reći da je Nico vozio odlično. Kada ste u duelu sa klupskim kolegom, onda je teško znati do koje granice možete da idete, ali moram priznati da je ovo bila odlična utrka. Ja sam uspio stvoriti manju prednost, ali je Nico opasno prijetio na mekšoj komponenti guma. Realno, Nico je bio brži, moram vidjeti gdje sam gubio na vremenu " nakon utrke je pričao Lewis Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.