Hamilton: Nisam imao dovoljno dobar bolid

Britanac govori o nedostatku sreće

Hamilton: Nisam imao dovoljno dobar bolid

Lewis Hamilton priznaje da je kroz svojih šest godina vožnje za McLaren bio u nedostatku sreće što se tiče kvaliteta automobila koje je vozio.

Britanac je osvojio titulu u svojoj drugoj sezoni za McLaren, a poslije toga je svo vrijeme posmatrao kako Sebastian Vettel lagano briše njegovo ime iz knjige rekorda u Formuli 1. U svakoj sezoni je Hamilton osvajao prva mjesta, ali to ipak nije bilo dovoljno da nadmaši izvrsnog vozača Red Bulla.

 

" Žao mi je što nismo uspjeli osvojiti još jednu titulu. Osjećam da to možemo napraviti kao tim, znam da sam ja sposoban da to napravim. Svejedno, iz kojeg god razloga, to se nije dogodilo", izjavio je Hamilton.

 

Borbu u prvenstvu vode Vettel i Alonso, a Hamilton je mišljenja da titulu zaslužuje Španac. Moguće da je tu prisutan i faktor ljubomore, ali ipak je Alonso vozač koji djeluje na visokom nivou.

 

Prvi vozač McLarena se morao suočiti sa problemima u prethodne tri utrke i dok su njegovi rivali iskoristili svoje prilike, on još uvijek mora uložiti ogroman trud u preostale četiri utrke.

 

" Nisam toliko sretan da imam bolid koji dominira tijekom sezone. Realno, predaleko smo da bi osvojili titulu vozača ove godine. Ako nekim čudom uspijemo, povući ću svoje riječi", dodao je Britanac. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.