Hamilton podsjetio rivale ko je najbolji

Nakon još jednog dana u Barceloni

Hamilton podsjetio rivale ko je najbolji

Završen je i sedmi dan testiranja u Barceloni. Svjetski prvak Lewis Hamilton je imao najbolje vrijeme 1:23.022 i to na mekšoj komponenti guma, što je brže od vremena Felipe Masse i Kimia Raikkonena za malo više od dvije desetinke iako su Brazilac i Finac bili na super mekanim gumama.

Hamilton je u ranoj fazi dana, do 12 sati uglavnom bio na vrhu, 1:25.471 je bio njegov najbolji krug ali je isto tako osta vremena proveo u garaži. Iz Mercedesa je stigla informacija kako su se odlučili na određene eksperimente oko promjene setupa bolida. Međutim, kada se vratio na stazu, Lewis je bio najbrži.

Felipe Massa i Kimi Raikkonen su dobar dio drugog dijela koristili kako bi odradili simulaciju trke na srednje tvrdim i tvrdim gumama. Četvrti je završio Carlos Sainz Junior, peti je bio Grosjean, šesti Ericsson, sedmi Hulkenberg.

Upravo je Hulkenberg bio vozač sa najviše krugova, odvozio ih je čak 158. Najmanje ih je odradio Kevin Magnussen (39), jer je njegov McLaren opet imao problema i to sa curenjem ulja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.