Hamilton ponovo slavio, Vettel tek četvrti
Britanac vezao dvije pobjede i učvrstio se na prvoj poziciji.

Velika nagrada Barcelone

Hamilton ponovo slavio, Vettel tek četvrti

Britanski vozač Lewis Hamilton slavio je drugu uzastopnu pobjedu ove sezone. Nakon što je bio najbolji na prethodnoj trci u Azerbejdžanu, Hamilton je danas slavio u Barceloni. 

Mercedes je dominirao u jučerašnjim kvalifikacijama, a dominaciju je prenio i na današnju trku gdje je Hamilton vodio od početka do kraja.

Veliki peh na ovoj trci imao je Finac Kimi Raikkonen koji je bio četvrti prije nego mu se desio problem sa bolidom zbog kojeg je morao završiti trku. Treba reći i to da je sjajan danas bio Max Verstappen koji je završio na trećoj poziciji, dok je Vettel bio tek četvrti. Iza Hamiltona trku je završio klupski kolega Valteri Bottas.

Hamilton se nakon ove pobjede dodatno učvrstio na liderskoj poziciji ispred Vettela, dok je na treće mjesto ispred Raikkonena skočio Valteri Bottas.

Podsjetimo, naredna trka u šampionatu Formule 1 vozi se krajem ovog mjeseca u Monacu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi