Hamilton potpisao za Mercedes

Veliki korak i za Hamiltona i za Mercedes

Hamilton potpisao za Mercedes

M. Maksimović

Danas je službeno potvrđeno, Lewis Hamilton će naredne tri godine voziti za ekipu Mercedesa.Hamilton će u ekipi Mercedesa zamijeniti Michaela Schumachera koji kaka sada stvari stvoje ostaje bez ekipe za narednu godinu.

''Došao je trenutak kada sam morao prihvatiti novi izazov, veoma sam uzbuđen jer sada slijedi novo poglavlje u mojoj karijeri.Veliki izazov za mene, ali i za ekipu Mercedesa. Vjerujem da možemo zajedno rasti, da možemo osvati naslove'' izjavio je Hamilton koji će ponovo biti zajedno u jednoj ekipi sa Nico Rosbergom kada su obojica vozila za ekipu Team MBM u kartingu.

 

Danas kada je sve jasno, ostaje pitanje zašto je Lewis Hamilton napravio ovaj korak u karijeri, jer bez obzira na veliko kako kaže Britanac ''motorsportsko nasljeđe'', ipak ekipa Mercedesa u Formuli 1 nije što i McLaren.

 

To automatski znači, da bez obzira koliko to on bio brz u ovom trenutku, njegova iznimna vozačka kvaliteta neće biti garant velikih pobjeda.Ono što je sigurno, dolaskom Hamiltona u Mercedes, padaju u vodu sve priče oko odlaska ove ekipe izvan Formule 1.

 

Dolazak Hamiltona može biti vrlo važan za istoriju Mercedesa u Formuli 1, jer definitivno pokazuje koliko ova ekipa želi naslove, titule, jer su bili spremni ići do kraja kada je u pitanju ponuda za Britanca. To znači da ovaj ugovor vrijedi sto miliona dolara (što uključuje bazičnu platu od 20 miliona dolara godišnje, ali i bonuse za pobjede i bodove) za tri godine. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.