Hamilton: Pravi rezultati dolaze tek 2014.godine

Neće biti lako u prvoj godini

Hamilton: Pravi rezultati dolaze tek 2014.godine

M. Maksimović

Lewis Hamilton se od ekipe McLarena zvanično oprostio promotivnom vožnjom na Malti.Od prvog januara naredne godine, Lewis i zvanično postaje član nove ekipe, Mercedesa.

Britanac je svjestan činjenice da će ići dosta teško u prvoj godini.

 

''Teško je u ovom trenutku davati bilo kakve prognoze. Ako je suditi po vremenenima sa posljednje utrke u Brazilu, onda je sigurno da me čeka dosta posla. Nije lako, jer je Mercedes u Brazilu kasnio za najboljima više od sekunde, međutim vjerujem u ovu ekipu, ljude koji su tu i jedva čekam da krenem. Ovo nije neke kratkotrajni projekat, mislim da prave rezultate možemo očekivati tek 2014.godine, iakose nadam nekim postoljima i naredne.Vidjet ćemo kako sve to izgledati kada sjednem u bolid u februaru mjesecu, kada krenu testiranja'', kaže Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.