Hamilton produžio ugovor: Mercedes je pravo mjesto za mene

Ostaje još dvije godine

Hamilton produžio ugovor: Mercedes je pravo mjesto za mene

Britanski vozač Lewis Hamilton produžio je ugovor sa Mercedesom.

Aktuelnom svjetskom šampionu je ugovor sa Mercedesom isticao na kraju godine, ali je ipak došlo do dogovora i on će boje ove ekipe braniti i u naredne dvije sezone.

"Siguran sam da je Mercedes pravo mjesto za mene u narednim godinama. Iako smo uživali u mnogim uspjesima od 2013. godine, Mercedes je gladniji nego ikada prije", poručio je svjetski prvak iz prošle godine.

Inače, Hamilton će zarađivati oko 40 miliona eura po sezoni i ostat će najplaćeniji britanski sportista, a vjerovatno će ući i među 10 najplaćenijih sportista svijeta.

Inače, on je prvak svijeta osim prošle sezone bio 2008., 2014. i 2015. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi