Hamilton: Reagovao sam najbolje

Nije uništio cijeli bolid

Hamilton: Reagovao sam najbolje

M. Maksimović

Drugog dana testiranja Lewis Hamilton je uglavnom odmarao jer je već u ranoj fazi završio u zaštitnom zidu.Pri brzini od 250 km/h, otkazale su zadnje kočnice i to zbog problema sa hidraulikom.

Lewis je odlučio pri velikoj brzini da zaustavi bolid upravo na zaštitnom zidu, kako ne bi oštetio zadnji kraj bolida.

 

''Ako udarate s bočne strane, onda će te uništiti dobrim dijelom cijeli bold, zato sam reagovao ovako.Sačuvali smo dosta gume i mislim da ako sve bude u redu preostala dva dana, možemo odraditi dosta posla na stazi. Ja sam za sada zadovoljan bolidom, naravno osjeća se ta razlika između ovog i bolida McLarena, ali sigurno je da i ovaj ima svoje kvalitete'' objasnio je Hamilton.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.