Hamilton: Ron Dennis i ja nismo u svađi

Ne postoji problem sa šefom

Hamilton: Ron Dennis i ja nismo u svađi

Lewis Hamilton priznaje da je odlazak iz McLarena kao napuštanje doma, ali ipak vjeruje da odlazi u prirodnim okolnostima, te da između njega i Rona Dennisa nema netrpeljivosti.

Navodi da Hamilton i Ron Dennis nisu razgovarali puno nakon Britančeve odluke o napuštanju tima su se veoma brzo proširili. Govori se o tome kako je Hamilton izdao svog šefa, nakon što su pregovori o boljem ugovoru propali. Vozač McLarena ipak smatra da to nije slučaj.

 

" Nismo imali nikakve probleme, priča o tome je izmišljena", izjavio je Hamilton. "I on smatra da ne postoji problem. Ponekad Ron kaže neke stvari koje na kraju samo izražavaju njegovu brigu za tim."

 

" McLaren će uvijek biti moj dom. Situacija je takva kao kad sam rekao roditeljima da ću napustiti dom. Neki roditelji budu sretni, neki ne. Takav je moj trenutni osjećaj, odlazim od kuće da isprobam nešto novo. Uvijek ću reći da je ovo moj dom, tu sam odrastao, naučio puno toga. Ne osjećam ništa drugo osim uzbuđenja. Sad želim uživati u preostalom vremenu sa timom, a poslije dolazi novo poglavlje za mene."

 

Ono što je najviše dotaklo Hamiltona su priče o tome da je otplatio dio ulaganja koja je Ron Dennis investirao u njegovu juniorsku karijeru.

 

" To uopšte nije tako", ljutito je odgovrio i dodao, " Slušajte, to nije tako, apslutno je beznačajno. Ne trebaju mi nikakve negativne priče o tome jesam li ili nisam otplatio dug. Nije ni bitno. Zajedno smo osvojili prvenstvo, imali smo nezaboravno iskustvo. Ja želim promjenu i to će se desiti, sretan sam zbog toga. Kraj priče." 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.