Hamilton se nada savršenom oproštaju

Britanac sutra vozi posljednju utrku za McLaren

Hamilton se nada savršenom oproštaju

Lewis Hamilton se nada da će u sutrašnjoj utrci na Interlagosu priuštiti savršen oproštaj za McLaren nakon što je danas zauzeo prvu startnu poziciju.

Hamilton je superiorno vozio tokom cijelog vikenda i svo vrijeme imao najbolja vremena, dok je Jenson Button završio kvalifikacije na drugom mjestu i tako u prvi red parkirao i drugi McLarenov bolid.

 

Timovi zajedno sa vozačima su svjesni da je veoma moguće da uvjeti na stazi budu nepovoljni samim tim što postoji velika mogućnost za kišu na sutrašnjoj utrci.

 

" Pole, divan osjećaj! Bio je ovo fantastičan vikend do sad. Ne znamo kakvi će uvjeti biti sutra, ali se nadamo da ćemo Jenson i ja biti u mogućnosti voziti do pobjede", ushićeno je rekao Hamilton.

 

" Obično sam startao sa četvrte pozicije na Interlagosu i nisam imao puno uspjeha. Prije kvalifikacija sam rekao Martinu (Whitmarsh) da ovog puta zaista ne želim startati sa četvrtog mjesta. Sve u svemu, veoma sam zadovoljan poleom.

 

" Jenson i ja imamo najbolje startne pozicije. Ako staza bude mokra, prvi bolid je taj koji će se najviše suočavati sa lokvama i ako budemo imali dobar start moramo biti oprezni. Ne želim u startu nazadovati zato što je onda vidljivost slabija zbog prskanja.

 

" Dugo vremena nismo imali prve dvije pozicije na startu, biće to pozitivan kraj ako uspijemo pobijediti. Za mene bi to bio savršen oproštaj."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti