Hamilton slavio u trci za zaborav Ferrarija

Britanac najbrži u Silverstoneu

Hamilton slavio u trci za zaborav Ferrarija

Britanski vozač u bolidu Mercedesa Lewis Hamilton pobijedio je danas u trci za Veliku nagradu Velike Britanije.

Hamilton je jučer na svojoj omiljenoj stazi ostvario pol poziciju te je bilo jasno da je glavni favorit, a danas je ostvario četvrti vezani trijumf u Silverstoneu.

On je imao veoma dobar start trke te nije dopustio Kimiju Raikkonenu da ga ugrozi na prvoj poziciji. Odmah je počeo sa jakim tempom te je vrlo brzo bilo jasno da neće ispustiti prvu poziciju osim u slučaju da se ne dogodi nešto nepredviđeno. 

S druge strane, Ferrari je imao nevjerovatnu nesreću pred sami kraj trke. Kimi Raikkonen je sve vrijeme bio drugoplasirani, a Vettel četvrti. Na kraju je Kimi završio na trećem, a Vettel tek na sedmom mjestu jer su obojica imala problem sa prednjim lijevim pneumatikom i to dva kruga i krug prije kraja. 

Ovo je svakako bi vikend za zaborav kada je u pitanju Ferrari, a posebno Vettel. On sada ima samo jedan bod prednosti u odnosu na Hamiltona u u ukupnom poretku vozača, dok je treći Bottas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti