Hamilton: Vidljivost gotovo da nije postojala

Zadovoljstvo u redovima Mercedesa

Hamilton: Vidljivost gotovo da nije postojala

Vozač Mercedesa Lewis Hamilton bio je prezadovoljan nakon osvajanja prve pozicije pred sutrašnju utrku za Veliku nagradu Malezije.

"Danas je bilo nevjerovatno, koliko je bila jaka ona kiša? Bilo je nezgodno, vidljivost gotovo da nije postojala, skoro ništa nisam mogao da vidim, morao sam da se spašavam u posljednjem krugu", rekao je Hamilton.

Hamilton će starti s prve ozicije ispred aktuelnog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela iz Red Bulla, dok će s treće pozicije krenuti Hamiltonov klupski kolega Nico Rosberg, pobjednik prve utrke sezone u Australiji.

"Nisam bio zadovoljan kako su funkcionisale gume, naročito kod kočenja, ali ovo je dobra pozicija, ko zna kakvo će vrijeme biti sutra. Radujem se trci, želim da pokušam makar da odbranim trenutnu poziciju", rekao je njemački vozač Nico Rosberg.

Zbog jake kiše današnje kvalifikacije su počele s malim zakašnjenjem, ali na srećom nije bilo većih incidenata. Sutrašnja utrka na stazi Sepang u Maleziji počinje u 10:00 sati po našem vremenu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.