Hamiltonu 100 miliona funti za novi ugovor sa McLarenom

Novi petogodišnji ugovor

Hamiltonu 100 miliona funti za novi ugovor sa McLarenom

A. Haznadarević

Ekipa McLaren-Mercedesa je spremna produžiti ugovor sa svojim prvim vozačem Lewisom Hamiltonom na još pet godina uz veliko povećanje primanja.

Kako prenosi The Sun, tim McLaren-Mercedesa je svjetskom prvaku iz 2008. godine ponudio ugovor koji bi ga vezao za tim narednih pet godina uz 33 postotno povećanje plate u odnosu na aktuelni ugovor.

Inače još uvijek aktuelni ugovor je također bio potpisan na pet godina i prema istom je dvadesetsedmogodišnji vozač inkasirao 75 miliona eura.

Hamilton je i prije ponuđenog ugovora izjavio da bi želio karijeru nastaviti u McLarenu, a nakon pada forme i problema kako na stazi tako i u privatnom životu, Britanac je u novu sezonu ušao kao preporođen, te iako nije uspio upisati još ni jednu pobjedu u prvih pet utrka, kvalitet njegove vožnje je na jako visokom nivou.

Osim Lewisa Hamiltona, šef ekipe Martin Whitmarsh želi da zadrži istu vozačku postavu u narednim sezonama, te će i drugi pilot ekipe Jenson Button ostati u timu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.