Hamiltonu nova pobjeda u Japanu, Vettel odustao!
EPA

Verstappen opet na postolju

Hamiltonu nova pobjeda u Japanu, Vettel odustao!

E. Ganibegović

Na utrci Velike nagrade Japana svoju 61. pobjedu u karijeri ostvario je Lewis Hamilton.

Vozač Mercedesa je vozio briljantno, te tako zasluženo stigao do nove pobjede u karijeri. Pobjeda Hamiltona tokom cijelte utrke nije bila upitna, a najbliži da ga ugrozi bio je Max Verstappen, koji je u posljednjim krugovima pokušavao da nešto učini, međutim nije uspio u svojim namjerama.

Osim Hamiltona, na postolju su se našli već pomenuti Max Verstappen, koji je poslije prvog mjesta u Maleziji zauzeo drugu poziciju i Daniel Ricciardo, kao treći.

Vallteri Bottas je završio kao četvrti. Pokušavao je vozač Mercedesa u zadnjim krugovima da završi ispred Ricciarda, ali ipak to nije uspio, jer je vozač Red Bulla bio kocentrisan do kraja utrke i nije dao Bottasu da stigne do treće pozicije. 

Treba istaknuti i to da Sebastian Vettel ovu utrku nije vozio, zbog problema sa bolidom, koji su se pojavili na početku utrke. Naime, Nijemac je odustao zbog problema sa svjećicom.

Hamilton je tako stigao do svoje 61. pobjede u karijeri i četvrte pobjede u Japanu, odnosto treće na stazi u Suzuki. 

Vozač Mercedesa se nakon ove utrke na generalnom poretku učvrstio na prvoj poziciji, pa tako sada bježi 59 bodova drugoplasiranom Sebastianu Vettelu, koji je vjerovatno izgubio sve nade da stigne Hamiltona do kraja prvenstva Formule 1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi