Horner: Ako osvojimo naslov to će biti veliki uspjeh

Iako su za većinu najveći kandidati

Horner: Ako osvojimo naslov to će biti veliki uspjeh

M. Maksimović

Ekipa Red Bulla se Formuli 1 priključila 2005.godine, posljednje dvije godine prošle su u dominaciji ove ekipe.Vettel je osvojio naslov prvaka, a isti je odbranio puno lakše nego što je očekivao.

Ove godine je Red Bull imao više problema, na sceni su bile određene tehničke promjene, ali nakon svega Sebastian Vettel je u ovom trenutku najveći kandidati za naslov svjetskog prvaka, iako Alonso još ima četiri boda prednosti.

 

Bez obzira ko  osvoji naslov prvaka, to će biti zasluženo, jer sezona je bila izuzetno teška, sa tehničkim promjenama, definitivno najteža do sada.Ukoliko osvojimo naslov prvaka, to će biti naša najveća pobjeda jer smo imali problema na početku sezone, ali smo se vratili.Odradili smo dvije odlične trke u Singapuru i Suzuki, ali ostalo je još pet utrka do kraja.Vidjeli smo do sada da je teško bilo šta prognozirati'' mišljenja je Cristian Horner čija ekipa lovi treći konstruktorski i treći vozački naslov zaredom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.