Horner: Koncept sa Vettelove kacige proširili na bolid

Horner objesnio šareni bolid Red Bulla

Horner: Koncept sa Vettelove kacige proširili na bolid

Kada se pojavio u Jerezu, mnogi su ostali iznenađeni. Teško je bilo reći o kakvoj boji bolida se radi pa je ona okarakterisana kao "maskirna" i slično. Nije dugo vremena trebalo da dobijemo odgovor o čemu se radi. Sve je objasnio Christian Horner.

Ideja o ovoj boji bolida je potekla od kacige koju je prošle sezone koristio Sebastian Vettel na utrci za VN Italije u Monzi.

"Razmišljali smo o tome da koncept sa kacige proširimo na cijeli bod. Ljudima u našoj ekipi se to dopalo i još jednom smo pokazali kako Red Bull neke stvari voli raditi na nešto drugačiji način. Izgled je zanimljiv, a drugi teško mogu dobiti detaljne fotografije bolida  u vrijeme kada svi žele biti što više tajnoviti i misteriozni. Ako se pitate kako će bolid izgledati u Australiji mogu reći da će biti još bolji" naglasio je Horner.

Ovakav koncept od ranije koriste proizvođači automobila prilikom tajnih testiranje određenih modela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti