I u Formuli 1 treba štela: Sergio Perez napušta Racing Point nakon sedam godina

Zbog dolaska Vettela

I u Formuli 1 treba štela: Sergio Perez napušta Racing Point nakon sedam godina

E. Čaušević

Vozač Racing Pointa, Sergio Perez, saopštio je da na kraju ove sezone napušta američki tim.

Perez je prije godinu dana potpisao s ovim timom ugovor do 2022. godine, ali na iznenađenje mnogih Racing Point je odlučio da na kraju ove sezone raskinu saradnju.

Meksikanac je potvrdio da napušta Racing Point na kraju sezone, te da se nada da će ostati u Formuli 1.

"Sve u životu ima početak i kraj. Nakon sedam godina dolazi kraj saradnje s ovom ekipom. Malo boli što sam bio uz njih u teškom periodu i što smo prevazišli mnoge prepreke, a sada se rastajemo. Nemam plan B i želja mi je da ostanem u F1, ali je pitanje da li ću naćui slobodno mjesto u nekoj ekipi", rekao je Perez.

Mnogi vjeruju da se za odlazak Pereza znalo već nekoliko sedmica i da će na njegovo mjesto doći Sebastian Vettel koji će na kraju sezone napustiti Ferrari.

Iako je Perez bolji od timskog kolege Lancea Strolla na kraju je on ostao u ekipi jer je sin vlasnika Racing Pointa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi