Iz Španije dolaze vrlo loše vijesti o Marcu Marquezu

Povreda je puno ozbiljnija nego se mislilo

Iz Španije dolaze vrlo loše vijesti o Marcu Marquezu

Iz Španije nam danas dolaze vrlo loše vijesti o Marcu Marquezu. 

Kako sada stvari stoje, njega na motociklu nećemo gledati još neko vrijeme, tačnije trebao bi propustiti još čak tri trke.

Podsjetimo, on se na otvaranju sezone povrijedio u Jerezu. Operisao je ruku i za samo nekoliko dana vratio se na stazu u pokušaju da vozi drugu trku sezone, ali nakon nekoliko treninga shvatio je kako to neće biti moguće.

Od tada se ne zna mnogo o tome kada će se vratiti na stazu, sve do danas. Španci prenose da bismo ga trebali na motoru opet mogli gledati tek sredinom septembra u Misanu na trci za Veliku nagradu San Marina.

To znači da će propustiti još tri trke. Neće ga biti u Brnu ovog vikenda što je postalo jasno nakon što je u ponedjeljak drugi put operisan, a također će propustiti dvije trke na Red Bull Ringu koje su na rasporedu 16. i 23. augusta.

Kada je u pitanju trka u Misanu, ona je na rasporedu od 11. do 13. septembra.

Naravno, sve ovo itekako dovodi u pitanje odbranu naslova za Marqueza jer će ukupno, računajući i onu trku u kojoj je izletio sa staze, propustiti pet trka. Ipak, ako znamo da je on uvjerljivo najbolji vozač današnjice i da je prethodne šampionate većinom osvajao sa ogromnom bodovnom prednošću u odnosu na konkurenciju, onda je sve moguće.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi