Slavni sportista umro u snu, za noć spavao sa 35 hostesa: "Sve su bile uništene"

Bliži se godišnjica od odlaska čuvenog Jamesa Hunta

Slavni sportista umro u snu, za noć spavao sa 35 hostesa: "Sve su bile uništene"

A. Čaušević

Bio je učesnik jednog od najvećih rivalstva koje je sport ikad ponudio. Živio je brz život, nije mario za onim što je bilo i za onim šta će biti. Umro je u snu nakon što ga je zadesio srčani udar.

Uskoro se navršava tačno 30. godina od smrti najkarizmatičnijeg vozača u historiji Formule 1, velikog Jamesa Hunta koji je svijetu poznat po svojim "bitkama" sa pokojnim Nikijem Laudom.

Huntov sin, Freddie, je tim povodom ispričao vrlo "posebnu" anegdotu vezanu uz tjelesne sposobnosti svog oca, koji je osim što je bio sjajan vozač, bio i izniman ljubavnik, ako se to može tako reći.

"Moj otac je 1976. imao pravi seks maraton sa 35 hostesa u hotelu Hilton u Tokiju. Sutradan su se trebale ukrcati u avion, ali su sve bile uništene".

James Hunt je bio omiljen među ženskom populacijom

Hunt je zapravo bio jedan od najboljih predstavnika najradikalnijih definicija genijalnosti i lakomislenosti, čovjek koji je živio brzinom od 300 km/h čak i kad nije vozio svoj auto.

Kad bismo htjeli napraviti usporedbu s nekim drugim velikim sportistom, onda bismo mogli reći da je Hunt za Formulu 1 bio ono što je George Best bio za fudbal: jedan od najočitijih primjera čistog talenta, vozač koji je vidio ono što drugi nisu ni vidjeli.

Oglasi

No, kako nas je ovaj, na neki način surov,sport naučio, najjači ne pobjeđuju uvijek onoliko koliko svojim talentom zaista zaslužuju.

Hunt je, naime, uspio kući donijeti samo jedan naslov svjetskog prvaka, 1976. godine, za volanom McLarena. U karijeri je na 92 starta u šest godina stigao do 10 pobjeda.

Od poznatih veza bio je u braku sa Suzy Hunt i to samo dvije godine. Drugi put se oženio 1983. za Sarah Lomax s kojom je bio u braku šest godina.

Ali vjerovatno ga nije bilo briga. Žudio je samo za adrenalinom, a utrke, kao i brojni ekscesi, bile su mu samo način života. Umro je 15. juna 1993. godine od srčanog udara tokom sna.

A kakav je bio kao vozač najbolje govori rečenica njegovog najvećeg rivala, Laude: "Bili smo veliki rivali, posebno na kraju sezone 1976., ali poštovao sam ga jer si mogao voziti pored njega 2 centimetra, točak po točka, 300 km/h ili više, i ništa se ne bi desilo."

Top Komentari

Jadnimi
Mogao je samo spavati, pored.
0 0
haffe77
Mogli ste barem njegovu pravu sliku postaviti, a ne ovu iz filma
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti