Promo trik: Izmislili vijest da je seks priznat kao sport
Selva Lapiedra jedna je od učesnica na prvenstvu Evrope i predstavlja Španiju (Foto: Instagram)

Vjerovali ili ne

Promo trik: Izmislili vijest da je seks priznat kao sport

M. Šljivak

Posljednjih dana, sportsku javnost uzdrmala je informacija da je Švedska postala prva zemlja u svijetu koja je registrovala seks kao sport, te da sutra u Goteborgu počinje prvo Evropsko prvenstvo koje će trajati šest sedmica. Od zemalja iz regiona navodno predstavnika ima Hrvatska, a BiH je bez predstavnika.

Objavljeno je da će prvenstvo trajati čak šest sedmica, te da će se takmičari će boriti u 16 disciplina, a svaka od njih će trajati između 45 minuta i jednog sata.

Interesantna je svakako najava da će većina takmičara morati dnevno 'raditi' čak šest sati. Tu su i sudije koje će davati ocjene između 5 i 10, a dodatne poene takmičari će moći osvojiti teoretskim poznavanjem Kamasutre.

"Kao i bilo koji drugi sport rezultati u seksu zahtijevaju trening. Logično je onda da se ljudi počnu takmičiti u ovom aspektu", poručio je Dragan Bratić, predsjednik švedske seks federacije.

Oglasi

Organizatori prvog prvenstva Evrope spremni su za revoluciju što se ovog 'sporta' tiče.

"Uvrštavanje seksualne orijentacije u sportski program predstavljat će revolucionarni razvoj među evropskim zemljama", njihova je poruka pred start prvenstva Evrope.

Bosna i Hercegovina prema najavama svog predstavnika nema na ovogodišnjem izdanju, ali zato je tu predstavnica Hrvatske koja nosi umjetničko ime Sweet Mery.

Među učesnicima su takmičari iz Španije, Finske, Portugala, Francuske, Grčke, Ukrajine, Velike Britanije, Rusije i Rumunije.

Oglasi

Očekuje se da će ukupno biti 20 takmičara na prvom prvenstvu Evrope i vidjet ćemo koliku će popularnost ostvariti ovaj 'sport' u narednim godinama.

Međutim, ispostavilo se da je sve to lažna vijest i da Evropsko prvenstvo u seksu neće biti održano, niti je Švedska priznala seks kao sport, iako je izvjesni Dragan Bratić, vlasnik noćnih klubova širom ove zemlje uputio zahtjev da se prepozna kao sport.

Vodeći svjetski mediji prenijeli u ovu informaciju, ali Anna Setzman iz Švedskog sportskog saveza objasnila je kako informacije koje su se pojavile nisu tačne.

"U pojedinim međunarodnim medijima šire se pogrešne informacije o Švedskoj i švedskom sportu. Švedski Sportski savez skreće pažnju na činjenicu da pojedini inozemni mediji šire vijest da je Seks federacija postala član Švedskog sportskog saveza".

"Odlučno to demantujemo. To su lažne informacije s ciljem ocrnjivanja švedskog sporta i Švedske”, navedeno je u dopisu Sportskog saveza Švedske portalu Deutsche Welle.

Oglasi

Iza kompletne priče stoji čovjek imena Dragan Bratić. On je vlasnik noćnih klubova i striptiz klubova i objavio je kako je osnovao Seks federaciju. Podnio je i zahtjev za prijem u Sportski savez Švedske.

Nije mu to pošlo za rukom. Odmah je obaviješten da mu je zahtjev za priznavanje seksa kao sporta odbijen i navedeno je kako Bratić samo želi privući pažnju na sebe.

To mu je i uspjelo. Brojni inostrani mediji prenijeli su njegove riječi, a pojedini su čak postavili i ankete za čitatelje jesu li za to. Bratić se oglasio i tvrdi da je šteta što njegov plan nije uspio.

"Šteta je što Švedska nije prihvatila prijedlog da seks bude registrovan kao seks", kratka je izjava Bratića za DW uz navod da će federacija koju je pokrenuo sama organizovati prvenstvo bez obzira što nije priznato kao sport.

On nema namjeru odustati, ali što se Švedske tiče oni su svoje rekli i seks nisu priznali kao sport.

Napomena: U prvobitnoj verziji ovog teksta objavljeno je da će prvenstvo u seksu biti održano, te da je Švedska priznala seks kao sport. Nakon provjere ispravnosti informacije, tekst je korigovan kako ne bi sadržavao lažne vijesti.

Top Komentari

divockorigi27
Pa ni ovdje ne mozemo da se plasiramo.. savez napolje
10 0
monstrum78
Kakve smo srece i ovdje bi nam zenski tim upao u grupu smrti sa Nigerijom,Senegalom i Obalom Slonovace.
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi