Japanci digli ruke od trke F1

Konačno je pala odluka

Japanci digli ruke od trke F1

S. Grebović

Utrka za Veliku nagradu Japana neće biti održana ni ove godine.

Iako su nekako uslijed pandemije uspjeli da organizuju Olimpijske igre ovog ljeta, Japanci neće niti ove godine organizovati utrku Formule 1.

Prema planu, trka je trebala da bude održana na stazi Suzuka u istoimenom gradu 10. oktobra, ali od toga neće biti ništa. 

"Nakon razgovora sa organizatorima i vlastima u Japanu, tamošnja vlada je donijela odluku da otkaže utrku zbog složene situacije vezane za pandemiju koronavirusa u zemlji. Formula 1 sada radi na detaljima revidiranog kalendara i konačne odluke biće poznate u narednim sedmicama", navodi se u saopštenju Formule 1.

Posljednja utrka u Japanu vožena je još 2019. godine kada je na kraju slavio Mercedesov Valtteri Bottas.

Pored trke u Japanu, ove sezone otkazane su trke za Velike nagrade Australije, Singapura i Kanade.

"Formula 1 je ove, a i 2020. godine dokazala da se može prilagoditi i pronaći rješenja za postojeće neizvesnosti i uzbudjeni smo nivoom interesa za domaćinstvo trka", dodaje se u saopštenju.

Naredna trka u šampionatu kalendara Forumule 1 na rasporedu 29. avgusta za Veliku nagradu Belgije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi