Nakon stravičnog pada preminuo 19-godišnji Jason Dupasquier!

Tužna vijest iz Italije

Nakon stravičnog pada preminuo 19-godišnji Jason Dupasquier!

A. Čaušević

Iz Mugella stiže vijest koju niko nije želio da čuje.

Jason Dupasquier (19) je preminuo u Firenci nakon stravičnog pada tokom kvalifkacija iz Moto 3 serije na stazi Mugello.

Švicarski vozač je sa staze u bolnicu prebačen helikopterom, tokom noći je operisan, ali nije preživio nakon komplikovanih povreda glave.

Incident na stazi u Mugellu dogodio se u samom finišu kvalifikacija kada je Dupasquier izgubio kontrolu nad motorom, te je pao, a iza njega je išao Sasaki koji ga je pokušao izbjeći i izgubio je također kontrolu nad motorom.

Njegovi roditelji, Philippe i Andreas su iz Freiburga odmah doputovali na kliniku, baš kao i predstavnici ekipe Prustel koja je odlučila da njeni vozači više ne voze ovog vikenda.

Nakon što je čuo za nesreću, njegov prijatelj, menton i sunarodnjak, Tom Luthi nije vozio utrku u Moto 2 seriji. Naravno uz prethodnu dozvolu ekipe.

Vozači iz Moto 3 serije su i smrti Dupasquiera obaviješteni nakon jutrošnje utrke. Moto 2 trka je započela prema planiranom.

Dupasquier je imao svega 19. godina. U dosadašnjem dijelu sezone ostvario je značajan napredak, ali je nažalost njegov život okočan tek kada je počinjao.

Top Komentari

C.Banks
Treba ukinut ovaj sport. I sad mi kroz glavu Davide Simonćeli kad poginu
0 2
C.Banks
Jedan super talentovan fin momak mozda bi bio nasljednik Rosija al eto sjecam se kako poginu, čini mi se da mu ie neko preko glave preletio eto vidi na jutubu ako ima taj crash
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi