Jedan od čelnika Mercedesa hvali Ferrari
FOTO: EPA

Niki Lauda cijeni Vettela

Jedan od čelnika Mercedesa hvali Ferrari

A. Beganović

Jedan od čelnih ljudi Mercedesa, Niki Lauda, smatra da je Ferrari na pravom putu, te da će u narednoj sezoni biti konkurentniji nego u nedavno završenoj.

Trostruki svjetski prvak, Niki Lauda, u razgovoru za inostrane medije sipao je komplimente na račun Ferrarija i njegovog pilota Sebastiana Vettela.

"Ferrari je na pravom putu i sigurno će napredovati u narednoj sezoni. Iz godine u godinu su sve bolji. Vettel je u prošloj sezoni bio brz, njegova glad za pobjedama je narasla", izjavio je Lauda.

Lauda smatra da bi se nakon prve tri trke sezone moglo mnogo toga znati, a istakao je i da je za njih u Mercedesu Ferrari veliki suparnik.

"Prve tri trke će dati odgovore na mnogo pitanja, a mislim da smo u prednosti nad konkurentima zbog našeg ogromnog iskustva. Što se tiče nekog saveza sa Ferrarijem, mogu samo reći da je Ferrari naš veliki protivnik i da ih uvijek želimo pobijediti", zaključio je Lauda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.