Vettel: Sljedeće sezone idem na titulu

"Ferrari će biti konkurentniji Mercedesu"

Vettel: Sljedeće sezone idem na titulu

Endin Čaušević

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel izjavio je da očekuje da će njegov tim sljedeće sezone biti konkurentniji.

Vettel je u Ferrari stigao iz Red Bulla i u prvoj sezoni uspio je da slavi na tri utrke. Ipak, nije uspio da održi korak za vozačima Mercedesa Lewisom Hamiltonom i Nicom Rosbergom.

"Sezona koju imamo je dobra, ali znamo da mi možemo i bolje. Mnogo novih ljudi je stiglo u tim i trebalo nam je vremena da se uklopimo. Očekujem da naredne sezone budemo konkurentniji i da jurišamo na titulu", rekao je Vettel.

Nijemac je dodao da je u Ferrari stigao da nastavi osvajati titule, te da vjeruje da će se stvari posložiti onako kako on očekuje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.