Kazna za Raikkonena neposredno pred start utrke!

FIA nemilosrdna

Kazna za Raikkonena neposredno pred start utrke!

A. Čaušević

Sudije za Veliku nagradu Azebejdžana poništili su rezultat Kimija Raikkonena sa jučerašnjih kvalifikacija. 

Nakon dodatnih provjera utvrđeno je kako prednje krilo bolida Alfe Romeo Racinga nije u skladu s pravilima.

Krilo na bolidu finskog vozača nije prošlo test opterećanja, tj. savilo se više od 5 mm pod teretom od 60 N što znači da nije ispoštovano šravilo 3.9.8. pravilnika Formule 1.

Nakon toga Raikkonen je diskvalifikova iz kvalifikacija te će utrku na ulicama Bakua početi iz pitlanea zajedno sa Pierreom Galsyem i Robertom Kubicom.

Gasley je kažnjen zbog propuštanja vaganja na drugom treningu to kej Kubica mijenjao šasiju i setup bolida nakon incidenta tokom kvalifikacija.

Od Raikkonenove kazne profitirat će Charles Lecrelc koji će sada startati kao osmi, te Carlos Sainz i Daniel Ricciardo.

Velika nagrada Azerbejdžana počinje u 14:10 po centralnoevropskom vremenu, a pol poziciju je jučer osvojio Valtteri Bottas.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi