Raikkonen se oprostio od Formule 1

Odlazi legendarni Finac

Raikkonen se oprostio od Formule 1

A. Čaušević

Nakon dvije decenije u bolidima Kimi Raikkonen se na kraju sezone oprašta od Formule 1.

Prvak svijeta s Ferrarijem 2007. godine je u emotivnoj objavi na Instagramu poručio da broji svoje posljednje utrke u najbržem oktanskom cirkusu na svijetu.

"To je to. Ovo će biti moja zadnja sezona u Formuli 1. Ovo je odluka koju sam donio prošle zime. Nije mi bilo lako odlučiti se na ovo, ali nakon ove sezone je vrijeme za nešto novo."

"Iako ova sezona još traje, želim se zahvaliti svojoj porodici, svim mojim timovima i svima koji su bili uključeni u moju karijeru, a posebno vama, mojim navijačima koji ste me bodrili svo ovo vrijeme. Formula 1 možda dolazi kraju, ali ima još puno toga što u životu želim vidjeti i iskusiti. Vidjet ćemo se poslije svega ovoga", poručio je Kimi.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CTSUHnoDG4L/[/instagram]

Raikkonen je prvo vozio u Sauberu zatim prelazi u McLaren, da bi u Ferrariju stigao do titule prvaka svijeta 2007. godine.

Pauzirao je dvije godine, a na grid se vratio 2012. godine i to u bolid Lotusa. Nakon toga opet je vozio Ferrari i to do 2018. godine, posljednje dvije sezone član je Alfa Taurija.

Do sada je odvezao 344 utrke, ostvario je 21 pobjedu, na podijumu je završio 103 puta te osvojio 18 pol pozicija.

Promo

Top Komentari

Melo15
Legenda!!!
4 0
Jugovina
Rijetko borben i zanimljiv vozac. Legenda definitivno!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi