Sljedeće sezone zajedno tandem Raikkonen - Schumacher

Alfa Romeo se pojačava

Sljedeće sezone zajedno tandem Raikkonen - Schumacher

E. Škorić

Legendarni vozač Formule 1 Kimi Raikkonen ostaje u timu Alfa Romeo i naredne sezone, no po svemu sudeći će dobiti novog kolegu.

Iskusni Finac će produžiti ugovor za još godinu dana, no zanimljivo da će voziti u tandemu sa Mickom, sinom legendarnog Michaela Schumachera, s kojim je Kimi imao velika rivalstva u prošlosti.

Alfa Romeo vjeruje da će Mick, koji se takmiči u Formuli 1, biti sjajan vozač i potencijal za "veliku scenu".

Raikkonen, koji je svjetski prvak od 2007. godine, ima veliko iskustvo u F1 i bit će mentor mladom Schumacheru. Finac ima 322 utrke u Formuli 1, 21 pobjedu, 103 postolja, a vozio je za momčadi Saubera, McLarena, Ferrarija, Lotusa, pa opet Ferrarija i sada je u Alfi Romeo.

Tokom 2010. i 2011. godine je pauzirao od F1 i vozio je u Rally Championshipu i NASCAR-u.

Top Komentari

Maestro
Toliko ga uzdižu a ostvario samo 21 pobjedu smatraju ga velikanom jedino od njega što dugo traje ali i ovako samo kruži po stazi ništa bitno da napravj
1 3
DoaDoa99
Druze ja ti samo mogu reci da si glup, da u f1 21 pobjeda bude malo
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi