Kimi Raikkonen najbrži na drugom treningu u Belgiji

Slavio ispred Hamiltona

Kimi Raikkonen najbrži na drugom treningu u Belgiji

Edmir Škorić

Ferrarijev vozač Kimi Raikkonen bio je najbrži na drugom treningu pred Veliku nagradu Belgije.

Raikkonen je ranije četiri puta pobjeđivao na stazi Spa-Francorchamps, a da mu ona leži pokazao je i tokom drugog treninga.

Njegov timski kolega Sebastian Vettel je bio najbrži na prvom, a u drugom treningu Kimi je imao vrijeme 1:45.355, dok je samo 167 hiljaditinki sporiji bio Lewis Hamilton.

Iza Hamiltona je završio Valteri Bottas iz Mercedesa, te Max Verstappen iz Red Bull Racinga, dok je Vettel završio peti na drugom treningu.

Treći trening pred VN Belgije je sutra od 12 sati, a kvalifikacije su u 15 sati. U nedjelju će se voziti trka za VN Belgije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi