Vettel na drugom treningu iza sebe ostavio dvojac Red Bulla

VN Mađarske

Vettel na drugom treningu iza sebe ostavio dvojac Red Bulla

Sebastian Vettel, vozač Ferrarija, je bio najbrži na drugom treningu uoči Velike nagrade Mađarske.

Na prvog treningu koji je održan nešto ranije najbolji je bio vozač Red Bulla Daniel Ricciardo sa vremenom 1:17.613, dok je na drugom Vettel postavio vrijeme od 1.16.834,

Verstappen (Red Bull) je imao drugo najbrže vrijeme na drugom treningu, te je od Vettela bio sporiji tek 0.074 sekunde. Treći je završio najbrži sa prvog treninga Ricciardo koji je stazu udvezao sa 0.423 sekunde zaostatka Vettelom.

Hamilotom ne zabilježio peto vrijeme (1:17.587), baš kao i na prvom treningu, dok je Ferrarijev Kimi Raikkonen na oba treninga imao četvrto vrijeme. Na drugom treningu je Raikkonen ostvario vrijeme od 1:17.153.

Sutra je na rasporedu treći trening, dok kvalifikacije u Mađarskoj počinju u 15:00 sati. Utrka za VN Mađarske na Hungaroringu je zakazana za nedjelju u 15:00 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi