Kimi Raikkonen potvrđen kao novi vozač Saubera

Finac napustio Ferrari

Kimi Raikkonen potvrđen kao novi vozač Saubera · Zvanično

Danas je potvrđeno da će iskusni Finac Kimi Raikkonen na kraju tekuće sezone najbržeg cirkusa na svijetu napustiti ekipu Ferrarija, te da će naredne dvije provesti kao vozač Saubera.

O ovakvom razvoju situacije se već neko vrijeme špekulisalo, a danas je sve i ozvaničeno od strane dva tima.

Raikkonena će u Ferrariju zamijeniti upravo vozač Saubera Charles Leclerc, a 20-godišnjak će ujedno postati i jedan od najmlađih vozača u historiji Scuderije.

Inače, Raikkonen je vozio za Ferrari u dva navrata, a ujedno je i posljednji vozač koji je osvojio prvenstvo F1 u bolidu slavnog italijanskog tima.

Ipak, ovaj 38-godišnjak se sada vraća u švicarsku ekipu i jasno je da ćemo ga na stazama F1 karavana gledati barem još dvije godine pošto je sa Sauberom dogovorio saradnju za sezonu 2019 i 2020.

Top Komentari

Edy
2021 opet u Ferrari,covjek jednostavno vozi i vozi i vozi...
10 2
Senad001
Kimi je odličan vozač, ali vrijeme je za nove mlađe vozače.
7 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi