Raikkonen: Čudi me što je Hamilton pao na stari fazon

Ferrari u dobroj poziciji pred današnju utrku

Raikkonen: Čudi me što je Hamilton pao na stari fazon

E. Čaušević

Jučerašnje kvalifikacije za Veliku nagradu Monze koja se održava danas protekle su u znaku vozača Ferrarija.

Pole poziciju osvojio je Kimi Raikkonen u posljednjim momentima, a iza njega završio je timski kolega Sebastian Vettel. Činilo se da će danas prvi startati Lewis Hamilton koji je imao najbolje vrijeme, no neočekivano na kraju su ga prestigli Raikkonen i Vettel.

Iskusni finski vozač pred današnju utrku izjavio je da je Ferrari imao plan da u posljednjem dijelu kvalifikacija njihovi bolidu izađu zadnji iz boksa, ali da ga čudi da je Hamilton i Mercedes nasjeo na to.

"U kvalifikacijama se uvijek igraju igrice između timova i naš plan je bio da izađemo zadnji iz boksa u posljednjem dijelu. Uhvatili smo zavjetrinu drugih bolida i to nam je pomoglo na kraju da dođemo do prve dvije pozicije. Malo me čudi da je Hamilton pao na taj stari fazon, ali tu je najviše kriva njegova ekipa", rekao je Raikkonen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi