Kralj motora stigao do 11. uzastopne pobjede u Sachesenringu!

Pobjeda nakon skoro dvije godine

Kralj motora stigao do 11. uzastopne pobjede u Sachesenringu!

A. Čaušević

Marc Marquez je stigao do pobjede u Moto GP seriji nakon 581 dana. 

Marquez je u proteklih godinu dana imao velikih problema s povredama, operisao se nekoliko puta, a nakon današnje pobjede sav crni period je iza njega.

Sjajni Španac je slavio sigurnu pobjedu na Velikoj nagradi Njemačke ispred Migueal Oliveire, dok je podijum kompletirao Fabio Quartararo.

Marqueuzu je ovo bila 11. uzastopna pobjeda na stazi Sachesenring te osma uzastopna u Moto GP seriji, te ukupno 57 u tzv. "kraljevskoj klasi".

U generalnom poretku Quartararo ima 131 poen, drugoplasirani Johan Zarco je danas bio na osmom mjestu i sada ima 109 bodova. Treći u poretku je Jack Miller sa 100 bodova.

Top Komentari

K79
Nije Kralj motora nego kralj Sachesenringa !
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi