Marc Marquez se nakon devet mjeseci vraća na stazu!

Oporavio se od povrede

Marc Marquez se nakon devet mjeseci vraća na stazu!

E. Čaušević

Marc Marquez će se konačno nakon devet mjeseci vratiti utrkama u Moto GP-u.

Naime, španski vozač doživio je tešku povredu prošle sezone na utrci u Jerezu kada je slomio nadlaktičnu kost.

Očekivalo se da će se vratiti brzo na stazu, ali oporavak se zakomplikovao i nekoliko puta je morao na operaciju.

Međutim, danas je Marquez oduševio svoje fanove i potvrdio je da se konačno vraća na stazu i to naredne sedmice kada je na rasporedu utrka u Portimau.

"Veoma sam sretan! Jučer sam posjetio doktore i dali su mi zeleno svjetlo da se vratim na stazu. Ovo je bilo dosta teških devet mjeseci i sada sam sretan što mogu da uživam u onome što najviše volim. Vidimo se naredne sedmice u Portimau", poručio je Marquez.

Top Komentari

Irriducibilli
Jedna do dvije trke dok se ne navikne i onda opet pobjede i titula... Nema ni neke konkurencije... Yamaha s vremena na vrijeme zablista, Ducati jedino zna voziti Dovizioso kojeg nema mada ni on nije mogao uzeti titulu, KTM losiji nego prosle godine....Suzuki isti kao i prosle sezone............ Jednostavno su Markez i Honda savrsen par.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi