Kvalifikacije i trka Formule 1 istog dana
(Foto: EPA)

Zbog nevremena

Kvalifikacije i trka Formule 1 istog dana

M. Šljivak

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) objavila je danas kako će se kvalifikacije i trka Formule 1 u Japanu održati istog dana.


Zbog velikog nevremena i tajfuna koji je pogodio Japan, kvalifikacije koje su planirane za subotu pomjerene su za dan kasnije, pa će se one voziti prije same trke u nedjelju.

Vozači će tako na kvalifikacije izaći u 10 sati po lokalnom vremenu, dok će se trka održati 14:10 sati.

Interesantno je svakako da je ovo čak treći put da će se u Japanu kvalifikacije i trka održati isti dan, jer su 2004. i 2010. godine organizatori također morali pomijerati kvalifikacije zbog nevremena.

Tokom trke 2014. godine nevrijeme je pogodilo stazu za vrijeme trke, pa su vozači u bosku čekali da se vrijeme stabilizuje.

Četvrti slučaj da su kvalifikacije i trka održani istog dana desio se 2015. godine u Melbourneu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi