Kvyat u Ferrariju kao razvojni vozač

Rus pronašao novu momčad

Kvyat u Ferrariju kao razvojni vozač

E. Ganibegović

Daniil Kvyat sklopio je dogovor s Ferrarijem vezan za mjesto razvojnog vozača za nadolazeću sezonu, potvrdila je italijanska momčad.

Ovaj 23-godišnji Rus je krajem prošle sezone napustio ne samo Toro Rosso, već i kompletnu Red Bullovu podršku, pa je tako ostao bez mjesta u Formuli 1, međutim on će svoju vozačku karijeru nastaviti u Ferrariju.

Kvyat je najprije bio kandidat za trkaće mjesto u Williamsu, sve dok se za mjesto Strollovog timskog kolege nije počeo spominjati njegov sunarodnjak Sergey Sirotkin koji nosi više novca.

U Formulu 1 je došap 2014. godine kao vozač Toro Rossa, da bi već 2015. bio promoviran u Red Bull. No, zbog loših rezultata i nekoliko incidenata koje je izazvao, Rus je 2016. vraćen nazad u Toro Rosso, a njegovo mjesto u Red Bullu je popunio tada 18.godišnji Max Verstappen.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi