Tost: Kvjat je dobar, zaslužuje da bude dio Formule 1
EPA

Tvrdi šef Toro Rossa

Tost: Kvjat je dobar, zaslužuje da bude dio Formule 1

E. Ganibegović

Šef momčadi Toro Rossa Franz Tost mišljenja je da Daniil Kvjat zaslužuje mjesto u Formuli 1, unatoč tome što je nedavno napustio italijansku ekipu. 

Bez obzira na cijelu situaciju, Tost je čvrsto uvjerene kako Kvjat ima tempo da se natječe za sami vrh, te smatra da može pokazati svoj potencijal kada bi diobio priliku u nekoj momčadi.

"I dalje sam uvjeren da Daniil ima vrlo visoku prirodnu brzinu", rekao je Tost za službenu stranicu Formule 1.

"Ponekad je bio brži od Ricciarda, ali nekako prošle i ove godine nije pokazivao potencijal koji posjeduje."

"Bio je umješan u mnogo incidenata, ali u njegovu odbranu moram reći da je imao puno problema s pouzdanošću i to mu je odmagalo u izgradnji samopouzdanja."

"Možda kratka pauza, organizacija i vjerovatno ćemo opet vidjeti Daniila na njegovom stvarnom nivou s drugom ekipom", izjavio šef močadi Toro Rossa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi