Leclerc ponovo ljut na šefove: Imali smo potpuno pogrešnu taktiku

Završio četvrti

Leclerc ponovo ljut na šefove: Imali smo potpuno pogrešnu taktiku

E. Čaušević

Lewis Hamilton jučer je stigao do pobjede na utrci za Veliku nagradu Meksika.

Hamilton je imao samo jedno zaustavljanje u boksu, te je sam bio skeptičan da može nešto uraditi u utrci, ali je na kraju sve oduševio svojom vožnjom i čuvanjem guma zbog čega je na kraju slavio.

Vozač Mercedesa iza sebe je ostavio Sebastiana Vettela i Valtterija Bottasa, dok je Charles Leclerc koji je imao pole poziciju na kraju završio na četvrtoj poziciji.

Taktika Ferrarija za Leclerca nije bila baš najbolja, a sve su na kraju upropastili mehaničari greškom kod promjene guma. Vozač Ferrarija se četiri sekunde duže zadržao u boksu zbog čega ga je to na kraju koštalo borbe za pobjedu.

"Prvo stajanje u boksu smo odraditli kako bismo zaštitili poziciju u odnosu na Albona, a kasnije smo znali da moramo još jednom u boks. Drugo stajanje nije bilo najbolje i to je sve promijenilo. Napravili smo grešku kod promjene guma i ostali dosta duže u boksu. Pokušao sam na kraju doći do vodećih, ali nisam uspio. Taktika danas nije bila dobra i to je to", rekao je Leclerc nakon utrke.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije