Dva tima se žalila na Ferrarijev motor!

Tražili pojašnjenje od FIA-e

Dva tima se žalila na Ferrarijev motor!

A. Čaušević
Teme:

Ferrari trenutno ima najbolji bolid na gridu Formule 1 iako to italijanski tim ne uspjeva materijalizovati na utrkama. 

Nakon ljetne pauze Charles Leclerc i Sebastian Vettel su zajedno osvojili pet pol pozicija te tri pobjede, a na nekim stazama njihovi bolidi su bili brži 0.8 sekundi u odnosu na konkurenciju.

Prema pisanju Motorsport dva tima su se požalila na legalnost Ferrarijevog motora i tražili su od FIA-e određena pojašnjenja jer vjeruju da je ekipa iz Maranella prekršila pravila.

Glavna pritužba se odnosi na interekuler koji dozvoljava kontrolisani protok ulja koje se uvodi u proces sagorijevanja i tako se za kratko vrijeme povećava snaga motora.

Timovi očekuju što brži odgovor međunarodne motorske asocijacije koja još uvijek šuti.

Top Komentari

user253
Žabari su žabari, beskičmenjaci, važna je samo lova, slava i pobjede, koga briga ako se sve radi prljavao i ispod stola...
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti