Lewis Hamilton najbrži trećeg dana

Mercedes i dalje najbolje funkcioniše

Lewis Hamilton najbrži trećeg dana

Trećeg dana testiranja u Bahrainu, najbolje vrijeme imao je Lewis Hamilton u bolidu Mercedesa. Svjetski prvak iz 2008. godine je još u ranoj fazi kroz nekoliko kratkih stintova stigao do 1:34.263.

U toj fazi je ekipa Mercedesa radila na na podešavanju set-upa. U nastavku dana, Lewis je ostao dugo vremena  u garaži a na stazu je izašao na sat i po pred sam kraj. Ukupno je odvozio 67 krugova.

"Pokušavamo vidjeti u čemu je problem koji se javlja u trkačkim uslovima i radićemo na njihovom otklanjanju. Bolid odgovara mom stilu vožnje, a motor izgleda dosta dobro. Do Australije sigurno nećemo
znati kako stojimo i sada je bitno samo da kompletiramo test program", rekao je na kraju dana Hamilton.

Drugo vrijeme trećeg dana, postavio je Jenson Button koji je ostao poprilično dugo na stazi sa 103 odvožena kruga. Button je najbrži krug vozio u vremenu 1:34.976, dok je treći Felipe Massa išao 1:37.066. Red Bull je opet imao problema, Daniel Ricciardo je vozio 28 krugova. U prijepodnevnom dijelu 23, u nastavku dana samo pet. Ferrari (Kimi Raikkonen) se mučio sa telemetrijom, Pastor Maldonado je u Lotusu dva puta izazvao crvenu zastavu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.