Lewis Hamilton oborio rekord Michaela Schumachera

Britanac pobijedio u Sočiju

Lewis Hamilton oborio rekord Michaela Schumachera

A. Čaušević

Lewis Hamilton je u Sočiju na Velikoj nagradi Rusije stigao do svoje devete pobjede u sezoni tako se značajno približio šestoj tituli prvaka Formule 1.

Taj trijumf je značio da je sjajni Britanac oborio još jedan rekord koji je pripadao legendarnom Micahelu Schumacheru.

Naime, Hamilton je postao vozač sa najvećim brojem utrka u kojim je bio vodeći makar jedan krug. Vozač Mercedesa je vodio u 143 od ukupno 245 utrka na kojim je nastupio. Schumacherov rekord je iznosio 142 utrke.

Prva utka u kojoj je vodio je ujedno bio i njegov debi u Formuli 1. Bilo je to 2007. godine u Melburnu kada je kao vozač Mclarena na kraju trke za Veliku nagradu Australije završio na trećem mjestu.

Inače, Hamilton je u nedjelju stigao do 82. pobjede u karijeri te se dodatno približio Schumaeru koji ima 91 pobjedu. Dojam je da je pitanje vremena kada će Britanac preteći legendarnog vozača Ferrarija.

Top Komentari

Zenicanin
ipak sumaher je sinonim za voznju.
0 1
Reddevilsh
Hummer time
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi