Loebova visoka očekivanja u povratku na Korzici

Legenda traži dobar rezultat

Loebova visoka očekivanja u povratku na Korzici

M. Šljivak

Majstor vožnje na Korzici Sebastien Loeb vraća se ovog vikenda na francuski otok 10 godina nakon dominacije na ovoj planinskoj stazi.

Trka na Korzici je je druga od tri trke u kojoj će Loeb voziti kao gost u Citroenu sa kojim je osvojio devet uzastopnih titula prvaka prije završetka reli karijere 2012. godine.

Loeb je imao četiri uzastopne pobjede na Korzici u periodu od 2005. do 2008. godine, ali urpskos velikim uspjesima staza je za 44-godišnjeg Francuza potpuno nova.

"Sve je ovo novo za mene. Faze su posve drugačije. Ruta se nekad kretala oko Ajaccioa, ali sada je posvuda. Morao sam krenuti od nule", rekao je Loeb.

Leoeb je tokom karijere ostvario mnoge rekorde, ali pobjeda iz 2005. godine je posebna jer je pobijedio na svakom brzinskom ispitu, te je jedini kojem je to pošlo za rukom u 45 godina svjetskog reli šampionata.

Preciznost i fokus na planinama su neophodni, ali za razliku od prije postoje brži i širi dijelovi staze.

"Karakteristike staze su se vjervatno drastično promijenile. Moraću je dobro proučiti, ali vjerujem da nema previše promjena na stazi. Testne vožnje su bile dobre. Nikad ovdje nisam vozio na suho. Vidjećemo u prvim fazama kako će sve ići".

Loeb je imao vodstvo na reliju u Meksiku prošlog mjeseca, ali je na kraju završio kao peti.

"Nadam se da ćemo opet biti na dobrom putu nakon nastupa u Meksiku. Uvijek sam se dobro osjećao na asfaltu. Na Korzici sam uvijek uživao, iako nije najlakša staza", rekao je Loeb.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi