Lorenzo: Bio je ovo nevjerovatan finiš

Španski vozač nakon pobjede

Lorenzo: Bio je ovo nevjerovatan finiš

Vozač Yamahe Jorge Lorenzo trijumfovao je na VN Italije u Mugellu.

On je u uzbudljivoj završnici slavio ispred sunarodnika Marca Marqueza, od kojeg je bio brži za samo 19 hiljaditinki. Treći kroz cilj prošao je Andrea Iannone.

Lorenzo je nakon pobjede uvećao prednost u generalnom plasmanu te je na čelu karavana sa 115 bodova, 10 više od drugoplasiranog Marqueza.

Španski vozač bio je veoma zadovoljan poslije još jednog trijumfa. 

"Ovo je bila iznenađujuća pobjeda za mene. Pri izlasku iz posljednje krivine pomislio sam da je sve završeno, ali sam nekako uspio da prestignem Marqueza. Mislim da ovakav ishod ne bi bio da sam se kojim slučajem borio sa Rossijem ili Iannoneom. Publika je zasigurno uživala, jer je prisustvovala nevjerovatnom finišu", izjavio je Lorenzo.

Naredna trka na programu je 5. juna na stazi u Barceloni.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije